blandskiva

jag känner hur sjukt oaktiv jag har varit i denna blogg under en längre period. det beror inte på att jag har mycket att göra (så intressant är jag faktiskt inte), jag har bara inte orkat. nu har ju dessutom denna sida bytt från blogg.se till publishme.. förrvirrande.

jag åker i alla fall till stockholm sex på morgonen imorgon (eller idag) och vi har i min familj en tradition att alltid göra en så kallad "familje-skiva". alla i familjen får ungefär en kvart med musik som dom själv väljer. samtliga familjemedlemmar brukar ta detta ytterst seriöst och det är många låtar som väljs och stryks innan det slutgiltiga resultatet. min storebror försökte för några år sedan redigera och klippa sina låtar, bara för att få in mera. och några år innan det så var det han som hade ansvaret för att bränna ut skivan. då blev det någon skit så att det bara blev saker han och min lillebror valt. våran stockholm-resa tillbringades alltså med 80% iron maiden-låtar. det var inte speciellt populärt från min och min lillasysters sida. nu kom i alla fall min storebror in och var mycket nöjd med sina låtar. jag såg till min förtvivlan att han valt "värsta schlagern" med markoolio och linda bengtzing. jag gav honom en liten utskällning samt en väldigt besviken blick. han svarade med att säga att "det seriöst är en av de bästa låtarna han har hört". om han var seriös vet jag inte. om han var det så är han rätt skrämmande.

drömkillen

idag på gympan började vi diskutera hur våra drömkillar skulle se ut och bete sig. jag beskrev (i mina ögon/drömmar) världens vackraste kille, han skulle kunna sjunga, spela gitarr och piano, gråta, ha stora tjocka glasögon, lösa korsord, vara smart fast inte skryta om det, vara snygg fast inte veta om det, hellre dricka te än kaffe, bruna ostyriga lockar som man vill ruffsa om, och blå ögon. han låter ju jättefin, men det blev bara klagomål :( folk sa att han lät alldeles för feminin och bög. jag tycker han lät fin!

sen när jag kommer hem och vi sitter vid middagsbordet börjar jag, mamma och min storebror att diskutera det där, och jag ska ännu en gång beskriva min drömkille. men min bror var lite för beslutsam gällande att det var honom jag beskrev;

"han ska ha brunt hår" petter räcker upp handen "han ska ha lockigt hår man vill ruffsa om" petter räcker upp handen, men jag stoppar honom för att förklara att han inte alls har rätt hår, varpå min lillebror säger att HAN minsann har lockigt hår! "han ska kunna spela gitarr och piano och sjunga fint" petter räcker upp handen medan jag protesterar; "han ska faktiskt spela djupa och fina låtar, inte super mario och pirates of the carribean!!" och efter det satsar han lite för hårt till jason mraz - i'm yours.

och sådär fortsätter det, och när jag är färdig säger han "helt seriöst julia, det enda som inte var jag där var ju de blåa ögonen". jag förstår inte, varför skulle man vilja vara den sin syster beskriver? det är precis som när man ser en snygg kille och så säger någon av ens kompisar "han ser ut som din storebror!". även om jag inte tycker det så kan jag ju antagligen inte tycka att han är snygg längre.

"nobody's jugs are bigger than anette's!"

Bra helg som bjöd på;

  • partymusik; dragostea din tei, michael jackson, kevin lyttle, markoolio, per gessle, systrarna graaf osv
  • åka bil med random technomusik spelandes
  • se på grease mitt i natten och gilla john travolta, kenicke och musiken i allmänhet lite för mycket
  •  fin live-musik med fina killar som efteråt gav oss låtlistan
  • dennis lyxzen
  • go-fika hos mormor

vi såg som sagt grease, det var jättelängesen jag såg den så jag och lisa taggade och sjöng med i princip hela tiden. efter ett tag var det någon som sa "hur fan orkar ni ha sådär mycket energi NU?" john travolta är i alla fall en hooottiiiie i den filmen. eller hur tinika? ;) jag vet att du gillareRSS 2.0